Skip Navigation
We create spaces
that work for people

4 Maguire Street, SE1

We created a plug and play scheme through a complete refurbishment on the 3rd floor at The Clove Building, one that could be presented as a flexible working space ready to move into, but which also had the scope for the new occupiers to add their brand personality. To create this exciting plug and play scheme, we worked with the interior architects at BGY who have design various features that have in the centre people needs at work.

Plug and play scheme in a workplace decorated with neutral parquet flooring, open plan workspace and wooden storage wall.
Project
Office - Cat A+
Duration
6 weeks

We worked with the interior architects at BGY to create a workspace that could be presented as a ‘plug and play’ scheme, a space ready to move into.”

Heather Barrett – Project Manager

Important features of the plug and play scheme

To realise this plug and play scheme we began by returning the floor to its original layout – stripping-out the old fixtures, fittings, and partitions. Next, we brought the M&E experts team and the fit-out team to start works on flooring, decorations, and joinery requirements. To achieve our client’s vision of a plug and play scheme we installed additional power and data below the flooring, so it’s ready to accommodate increased occupation levels. The meeting room has been specifically designed so it can be simply divided if an occupier requires smaller meeting spaces, and to make this possible we have reconfigured the M&E and installed crittall style glazed doors to divide the meeting rooms.

The excellent craftsmanship and attention to detail we can be observed right from the entrance. The Herringbone European Oak plank flooring that our team laid throughout the space complements the bespoke fitted storage wall. The use of matt lacquered birch ply to the store wall and tea point combined with an earthy colour palette creates a sense of calm within the space. And careful selection of materials gives the space a fresh, modern, and natural feel with a subtle nod to a retro era. With the addition of the crittall style glazed partitioning to meeting rooms and phone booth completing this look.

The design of this plug and play scheme was completed by plenty of biophilia which makes the new office welcoming and a great wellbeing space to work in.

Whether it’s office or industrial, why not send us a brief for your next refurbishment and fit-out project.

Email us at hello@opencontracts.com
or call on +44 (0) 20 7240 7711