Skip Navigation
We create spaces
that work for people

Unit 6, Prior's Way Maidenhead

The warehouse refurbishment project at Unit 1 Prior’s Way in Maidenhead has started after we have successfully completed another warehouse refurbishment, on Unit 6 of the same industrial estate for our clients at JLL.

 

 

 

Warehouse refurbs for Unit 6 on Prior's Way Maidenhead.
Project
Industrial
Size
5,853 sq. ft.
Duration
16 weeks

I know this has been a difficult project but I do appreciate your help and hard work.”

James Watchman

The warehouse refurbishment

The asbestos roof of Unit 6 had suffered severe deterioration which had led to considerable water ingress, causing major damp and mould issues. To prevent any further deterioration, the roof required full refurbishment and recoating.

While refurbishing the warehouse roof our first priority was to ensure measures were in place to enable our team to work safely on the roof. The roof was then surveyed to identify areas that required repair by installing replacement roof panels to match the existing profile. Our approved installer then prepared and recoated all the asbestos sheets, edge trim sections, and capping sheets with a Triskell product specifically for asbestos roofs that comes with a 20-year guarantee.

To make the warehouse a practical space to work in, we redecorated all wall and floor surfaces, applying epoxy solvent-based floor paint and fresh white paint on the walls. After these works were completed we then decorated the internal walls and we created a clean and polished finish in this space. A new DDA WC and shower facility were built and all the entrances had new fire rated doors fitted in.

This warehouse refurb has focused on the mezzanine space where we installed a new comfort cooling system, lighting, and small power. New vinyl flooring was laid in the WC and kitchen areas, along with new carpets throughout the offices, giving these areas a new lease of life and a modern look.

The final touch added to this warehouse were the works on the outside elevation which we cleaned and replaced some of the bricks and cladding and added new gutter linings and repainted the metal cladding fascia adding a modern touch to the warehouse.

Our warehouse refurb helped our client benefit of a smart industrial space that is now on the rental market forecasting a higher ROI. And while we have worked on this warehouse refurbishment our team on site achieved an impressive AA score on the external H&S visit.

 

Whether it’s office or industrial, why not send us a brief for your next refurbishment and fit-out project.

Email us at hello@opencontracts.com
or call on +44 (0) 20 7240 7711